"Müftülük Personeli" için, toplam 1 sonuç arasından 1 - 1 arası sonuçlar
Vaiz

Hayri CİHANGERİ; 1964 yılında Samsun İli Vezirköprü İlçesinin Halil Baba Köyünde dünyaya geldi. İlk tahsilini köyünde, lise tahsilini Merzifon İmam-Hatip Lisesinde 1983 yılında tamamladı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kazanarak buradan 1988 yılında mezun oldu.

Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Müftülük–Vaizlik imtihan ve mülakatını kazanarak 05.06.1989 tarihinde Antalya Hacı Ahmet Gebizli Eğitim Merkezinde kursiyer olarak göreve başladı. Kurs sonucu Diyarbakır İli Çermik İlçesine Vaiz olarak atandı. Göreve başladıktan hemen sonra askere gitti. Askerlik görevini Ordu İli Kumru İlçesi İmam-Hatip Lisesinde öğretmen olarak tamamlayan Hayri CİHANGERİ; askerlik dönüşü Diyarbakır İli Çermik İlçe Müftülüğüne atandı.

Buradan 1996 yılında Almanya Frankfurt başkonsolosluğuna bağlı olarak Russelsheim şehrinde din görevlii olarak 6 (altı) yıl hizmet etti.

2004 – 2005 eğitim öğreti Yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde hadis dalında Yüksek Lisans yapıyor.

13 Aralık 2002 yılında İlçemiz Müftülüğüne atanan Hayri CİHANGERİ 21 Temmuz 2008 tarihinde buradaki görevinden ayrılarak Almanya' da Frankfurt Başkonsolosluğu çalışma bölgesinde din görevlisi olarak görevlendirilmiştir.

Halen kadrosu ilçemimiz vaizi olan Hayri CİHANGERİ evli ve bir çocuk babasıdır.

Tür : Gündem Tarih : 02.06.2010